Disponibilizați după aproape 25 de ani de muncă

Data publicării:
cfr

Marin Micu a lucrat 23 de ani la staţia CFR Marfă din Coşlariu, judeţul Alba, iar din 1998 este şi lider de sindicat. În urmă cu două săptămâni el şi alţi 54 de colegi au primit deciziile de disponibilizare. Bărbatul spune însă că decizia este ilegală. El susţine că legislaţia prevede că un salariat care are o funcţie eligibilă într-un sindicat nu poate fi disponibilizat decât dacă avea abateri grave.

O să acţionez în instanţă şi o să mi caut drepturile în instanţă pentru că nu se poate aşa ceva. Din moment ce salariatul vede că liderul e trecut pe listă şi disponibilizat atunci el ce o să mai zică, pe el cine o să-l mai apere?”, spune Marin Micu, lider de sindicat și tehnician la stația CFR Coșlariu.

Pe lista disponibilizărilor este şi Constantin Popa, care a lucrat 24 de ani la CFR. „Acum două săptămâni am primit decizia de disponibilizare, care la toată lumea pică greu. Vedeţi că în ţară nu mai sunt locuri de muncă şi în judeţul Alba este aproape mort. În meseria respectivă nu avem unde să lucrăm...O recalificare la vârsta asta?? Recalificare la 42 de ani....o facem, dar nu ştim dacă o să găsim apoi locuri de muncă”, spune Constantin Popa.

El are doi copii, unul minor, iar celalalt tocmai ce a terminat clasa a XII-a. „E foarte greu, din cauză că nu îi mai poţi ajuta să meargă mai departe la o facultate sau unde doreşte să meargă, asta e problema”, explică bărbatul.

CFR Marfă are în prezent peste 8.500 de angajați. Disponibilizările vor începe din luna august.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri