Distincţie importantă pentru aviaţia civilă

Data publicării:
aacr

La 25 de ani de la înfiinţare, Autoritatea Aeronautică Română Civilă a primit una dintre cele mai înalte distincţii oferite de statul român: Ordinul "Virtutea Aeronautică", în grad de Cavaler.

De un sfert de secol, Autoritatea Aeronautică Română Civilă se ocupă de siguranţa şi securitatea în aviaţia civilă la nivel naţional. Munca depusă a fost recunoscută de preşedintele Klaus Iohannis, care a oferit instituţiei una dintre cele mai importate distincţii.

Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial: Dacă la începutul anilor 90 numărul pasagerilor era de puţin peste 2 miloane, la nivelul anului 2017, numărul pasagerilor a crescut de 10 ori iar zborurile au devenit mai sigure. Aceste progrese se datorează, în mare măsură, şi activităţii desfăşurate de AACR în toată această perioadă.

Sorin Encuţescu, preşedinte Consiliul de Administraţie AACR: Acest moment este o piatră de hotar în activitatea autorităţii. Autoritatea noastră este şi a fost recunoscută printre primele 10 autorităţi din lume, din 194 de state.

Armand Petrescu, director general AACR: Vreau să mulţumesc cu acest prilej tuturor înaintaşilor care au avut un moment de glorie în aviaţia civilă.

Aniversarea a 25 de ani de activitate a fost marcată şi de un moment simbolic. Toţi foştii directori ai autorităţii au fost premiaţi.

Petru Tenie, primul director: Este o mândrie şi pentru noi, cei care am pus piatra de temelie la această autoritate. Le dorim ca în continuare să aibă parte numai de succese.

Autoritatea Aeronautică a contribuit decisiv la semnarea acordului bilateral în domeniul siguranţei aviaţiei, încheiat între Guvernul României şi cel al Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri