Distrigaz Sud pune condiții pentru deblocarea conturilor ELCEN

Data publicării:
incalzire cet elcen radet

Distrigaz Sud a transmis că este dispusă să ridice poprirea de pe conturile ELCEN chiar astăzi dacă compania achită „de îndată” suma de 5,8 milioane de lei și se angajează să achite a doua tranșă din datorie până la sfârșitul lunii. Suma de 5,8 de milioane de lei reprezintă 50% din valoarea popririi. 

incalzire cet elcen radet

„Aşa cum am precizat şi în comunicarea anterioară, Distrigaz Sud Reţele este dispusă să ia în considerare orice măsură de natură să rezolve amiabil situaţia ELCEN şi să nu pericliteze aprovizionarea cu agent termic a locuitorilor Bucureştiului.

In acest context, Distrigaz Sud Reţele acceptă ridicarea popririi asupra conturilor Electrocentrale Bucureşti SA, notificând în acest sens ELCEN în cursul zilei de astăzi, cu condiţia de a fi achitată de îndată o primă tranşă de 5,8 milioane lei, reprezentând 50% din valoarea popririi. Această plată, coroborată cu angajamentul ferm de a achita şi a doua tranşă pâna la sfârşitul acestei luni, sunt condiţii preliminare şi obligatorii pentru ridicarea popririi.

Precizăm încă o dată că măsura de limitare a alimentării cu gaze naturale care vizează locul de consum CTE Vest Cogenerare a fost luată şi menţinută fără a afecta alimentarea cu apă caldă a locuitorilor din Bucureşti racordaţi la sistemul centralizat de furnizare a apei calde şi agentului termic”, a subliniat Distrigaz. 

Toate conturile ELCEN sunt blocate. Distrigaz Sud a pus poprire din cauza datoriilor. În aceste condiții există riscul ca din 10 septembie, ELCEN să nu mai poată produce energie electrică şi termică.

Decizia a fost luată de un executor judecătoresc deoarece ELCEN are o datorie de de 11,6 milioane de lei față de Distrigaz, reprezentând dobânzi de întârziere. ELCEN spune că a făcut plățile, dar după data scadentă astfel că s-a acumulat această datorie din dobânzi de întârziere. 

„Distrigaz Sud Reţele SRL a instituit astăzi poprire pe toate conturile bancare ale societăţii Electrocentrale Bucureşti SA. Astfel, conturile ELCEN au fost blocate din dispoziţia executorului judecătoresc, mandatat de către Directorul General Distrigaz Sud Reţele, Dan Pantilie. În plus, poprirea a fost extinsă şi asupra terţilor popriţi, clienţi ai ELCEN, printre care şi RADET Bucureşti", a anunţat Elcen într-un comunicat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri