Doar 2.600 de sindicaliști ai unei confederații cu 600.000 membri au fost la protest. Care este explicația

Data publicării:
bogdan hossu cartel alfa captura

Președintele confederației sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, vine cu explicații după ce reprezentanți ai societății civile au criticat slaba participare a sindicatelor la protestul de duminică. Aceasta, în condițiile în care principalele două confederații sindicale din țară s-au numărat printre organizatorii protestului, alături de zeci de ONG-uri.

Participarea fost destul de slabă, în sensul în care timpul a fost scurt pentru pregătire și mai mult a fost o voluntară, ca și simpli cetățeni. Ceea ce sperăm este ca în următoarea perioadă să putem organiza împreună cu ONG-urile mult mai bine acest gen de manifestații, ceea ce va duce și la o participare mai mare din partea membrilor de sindicat”, a spus președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la RFI.

El a precizat că la protestul din București au participat aproximativ 600 de persoane din partea confederației pe care o conduce, iar în restul țării, circa 2.000 de sindicaliști.

Circa 45.000 de persoane au participat la protestele de duminică seara, cele mai ample din această toamnă. În Capitală s-au strâns 25.000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri