Sari la conținut

Doar 2.600 de sindicaliști ai unei confederații cu 600.000 membri au fost la protest. Care este explicația

Președintele confederației sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, vine cu explicații după ce reprezentanți ai societății civile au criticat slaba participare a sindicatelor la protestul de duminică. Aceasta, în condițiile în care principalele două confederații sindicale din țară s-au numărat printre organizatorii protestului, alături de zeci de ONG-uri.

Participarea fost destul de slabă, în sensul în care timpul a fost scurt pentru pregătire și mai mult a fost o voluntară, ca și simpli cetățeni. Ceea ce sperăm este ca în următoarea perioadă să putem organiza împreună cu ONG-urile mult mai bine acest gen de manifestații, ceea ce va duce și la o participare mai mare din partea membrilor de sindicat”, a spus președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la RFI.

El a precizat că la protestul din București au participat aproximativ 600 de persoane din partea confederației pe care o conduce, iar în restul țării, circa 2.000 de sindicaliști.

Circa 45.000 de persoane au participat la protestele de duminică seara, cele mai ample din această toamnă. În Capitală s-au strâns 25.000 de oameni.

Pe aceeași temă