Doar doi îngrijitori supraveghează 80 de copii cu dizabilităţi psihice de la Tileagd pe timpul nopţii

Data publicării:
tileagd

Scandalul de la Centrul pentru copii cu dizabilităţi din Tileagd, Bihor, scoate la iveală o altă problemă: lipsa de personal. Doar doi supraveghetori au în grijă, pe timp de noapte, 80 de copii, adică în intervalul orar în care sunt semnalate cele mai multe incidente.

Schema de personal a centrului pentru copii cu nevoi speciale din Tileagd a fost redusă anul trecut. Conducerea unităţii a fost nevoită să renunţe la trei posturi, după ce a primit o înştiinţare de la Inspectoratul Şcolar Bihor.

Acum, doar doi angajaţi au sarcina de a supraveghea pe timpul nopţii 80 de copii cu diferite grade de dizabilitate psihică. Mai mult, atunci când unul dintre supraveghetori trebuie să însoţească un copil la toaletă, ceilalţi copii sunt lăsaţi în grija celor mai mari, deoarece există un singur supraveghetor pe etaj.

Cele mai multe incidente se petrec pe timpul nopţii.

Scandalul de la centrul din Tileagd a izbucnit săptămâna aceasta, după ce copiii s-au plâns părinţilor că, în afară de colegii mai mari, ar fi fost agresaţi şi de unul dintre instructorii şcolii speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri