Doi jurnalişti de la România liberă au fost concediaţi

Data actualizării: Data publicării:
alexander adamescu-2

Ondine Gherguţ şi Mălin Bot au fost daţi afară de la cotidianul România liberă. Potrivit acestora, decizia conducerii editoriale ar avea la bază resorturi ce ţin de susţinerea arătată, în activitatea lor, luptei anticorupţie.

alexander adamescu captura

„Am fost anunțată joi că dl director editorial Sabin Orcan mi-a reziliat contractul, iar motivul ar fi fost faptul că sunt apărătoarea anticorupției și a DNA. Precizez că dl Orcan nu m-a anunțat oficial că mi-a fost întreruptă colaborarea de peste 10 ani la România Liberă”, a scris Ondine Gherguţ pe pagina personală de Facebook.

Cotidianul România liberă este patronat de familia Adamescu. Numele lui Dan Grigore Adamescu (decedat la începutul lunii ianuarie) şi al fiului său, Alexander Adamescu (foto), au apărut în mai multe dosare penale instrumentate de DNA.

În prezent, Alexander Adamescu se află la Londra, pe numele său existând o cerere de extrădare formulată de DNA.

Recent, soţia acestuia a făcut mai multe declaraţii publice în care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de linia editorială pe care ziarul a avut de-a lungul ultimilor ani. În fapt, criticile soţiei lui Alexander Adamescu vizau în primul rând sprijinul de care a beneficiat lupta anticorupţie în paginile României libere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri