Sari la conținut

Doi oameni ai străzii, cu arsuri grave după ce li s-a dat foc

Doi bărbaţi, de 49 şi 59 de ani, fără adăpost au ajuns, vineri, în stare gravă la secţia de arşi a Spitalului Judeţean din Galaţi, după ce o persoană necunoscută i-ar fi fost stropit cu benzină şi le-a dat foc, cazul fiind preluat de Parchetul Tribunalului Galaţi, potrivit News.ro.

politisti, masina de politie_fb politia romana (1)

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a intervenit, vineri, într-un cartier din municipiul Galaţi, pentru a acorda primul ajutor în cazul a doi bărbaţi care au suferit arsuri grave, după ce ar fi fost incendiaţi.

„Am fost solicitaţi să intervenim dimineaţă, pe la ora 3.00, în I.C. Frimu, la doi bărbaţi, unul de 49 de ani şi altul de 59 de ani, oameni fără domiciliu care dormeau undeva în faţă unui bloc; ar fi trecut cineva pe acolo şi le-ar fi dat foc. Cel de 49 de ani are arsuri pe circa 75% din suprafaţa corpului, e destul de grav. Celălalt are arsuri la picioare şi la mâna dreaptă. E mai uşor, să spunem, undeva la 20 la sută. Au fost preluaţi de noi, li s-a acordat primul ajutor şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean, la secţia de arşi”, a declarat, vineri, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi, Mihai Polinschi. 

Oamenii din cartier spun că o persoană necunoscută, deranjată de prezenţa celor doi în zonă, i-ar fi stropit cu benzină în timp ce dormeau şi apoi le-a dat foc, flăcările fiind lichidate cu stingătoarele de la maşini de către cei care i-au auzit pe cei doi în timp ce strigau după ajutor. 

Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Galaţi.