Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce mai mulți copii s-au intoxicat la şcoală

Data publicării:
elevi de la tara

Sursele citate au precizat că sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, judiciariştii Poliţiei Staţiunii Snagov au deschis un dosar penal, in rem, pentru neglijenţă în serviciu, după ce, în prima fază a cercetărilor, fusese declanşată o anchetă pentru neluarea de măsuri legale de securitate şi sănătate în muncă, scrie Mediafax.

Până acum, la poliţia din Snagov au fost audiate cadrele didactice ale şcolii. În plus, poliţiştii au stabilit că revizia la cele două centrale termice era făcută, iar echipele Gaz Sud care au verificat, după incident, cele două centrale termice ale unităţii de învăţământ, au anunţat că nu au constatat scurgeri de gaze.

Potrivit oficialilor MAI, analizele medicale la care au fost supuşi copiii transportaţi la spitalele Grigore Alexandrescu şi Floreasca au relevat că aceştia aveau o concentraţie mare de monoxid de carbon în sânge.

Măsurătorile efectuate în şcoală au semnalat o creştere a valorilor monoxidului de carbon în unele încăperi, inclusiv în clasele în care se aflau copiii şi profesorul cărora li s-a făcut rău.

Iniţial, s-a crezut că elevii au fost intoxicaţi cu vapori de clor, substanţă care fusese folosită la curăţenie în şcoală. 

Elevi intoxicați din cauza centralelor termice. MAI cere închiderea școlii 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri