Dragostea atârnă greu la Sibiu

Data publicării:
podul mincinosilor sibiu

Alexandra și Cătălin sunt printre ultimele cupluri care au apucat să își lege dragostea pe Podul Minciunilor din Sibiu. Tinerii sunt unul din Piatra Neamț şi celălalt din Craiova.

„Au englezii o vorbă: Lock and tide. Să... strângi relația”, a explicat Cătălin.

Obiceiul prinderii lacătelor pe podul Minciunilor a început anul trecut. Acum sunt aproape 500 de lacăte cu nume chinezești, slovene, japoneze, americane și românești.

„Acuma, na, se practică oriunde în lume, deci bănuiesc că-i ok”, spune o tânără.

„E destul de răspândit, vezi așa ceva destul de frecvent”, confirmă un turist străin.

„L-am observat și în străinătate. Nu știu ce să zic. E un obicei la modă”, declară o femeie.

Acest pod e rămas în tradiție ca Podul Mincinoșilor sau al Minciunii sau eu știu, cu o mulțime de legende nu întotdeauna foarte plăcute - cine e mințit își caută dreptatea”, explică Sabin Luca, directorul Muzeului Brukenthal. „Vedeți cum se preiau gesturile culturale... Într-un loc supus minciunii, dragostea va dăinui. E ciudat”, adaugă el.

Timișoara: lacăte pe Podul Îndrăgostiţilor

Lacătele dragostei vor fi date jos de autorităţi care spun că monumentul a început să se degradeze pentru că rugineşte acolo unde au fost prinse încuietorile.

„În timp, pot dăuna și stabilității elementelor metalice. Lacătele pot fi recuperate de cei care le-au și pus acolo până în data de 15 iunie, după această dată, Direcția Tehnică urmând să le taie și să le păstreze o perioadă, în cazul în care cineva dorește, totuși, să-l recupereze”, a anunțat Mirela Gligore, purtător de cuvânt la Primăria Sibiu.

Podul Minciunilor de la Sibiu. Lacătele lăsate de turişti afectează stabilitatea podului 

Podul Minciunilor a fost construit în anul 1859 și este astăzi cel mai vechi pod din fontă din țara noastră.

Lacătele prinse de grijalele podurilor au început să facă probleme și în străinătate.

Autorităţile din Paris au anunțat că vor da jos toate lacătele puse de îndrăgostiţi pe celebrul Pont des Artes din oraş. Operaţiunea va începe luni şi podul va fi închis timp de o săptămână. Balustradele metalice, care datează din 1804, vor fi înlocuite cu panouri de plexiglas. Oficialii parizieni cred că pe Pont des Artes sunt în jur de un milion de lacăte, ce cântăresc 45 de tone.  

Lacătele iubirii”, prea grele pentru Podul Artelor din Paris: o balustradă s-a prăbuşit sub povară

Primăria din Paris le cere îndrăgostiţilor să înlocuiască "lacătele iubirii" cu selfie-uri


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri