Dramă la Huși. Părinții se bat, copilul ajunge la spital

Data publicării:
bebelus in incubator captura digi24

Părinții bebelușului au fost cei care au chemat ambulanța, dar nu pentru că erau îngrijorați de starea copilului ci pentru că femeia s-a ales cu mai multe leziuni în urma unui scandal conjugal. Când au ajuns, medicii au constatat că bebelușul de 2 luni era cel care avea nevoie de ajutorul lor.

Prezenta practic multiple echimoze atât la nivelul extremităţii cranio-cefalice, la nivelul toracelui şi abdomenului, cât şi la nivelul membrelor inferioare bilateral și fractură cu deplasare la nivelul tibiei stângi mobilizată provizoriu”, a spus Lucian Cernahoschi, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii din Iași.

Cu leziuni atât de grave, medicii şI-au dat seama că nu putea fi vorba despre un accident şI au sesizat poliția. Părinţii au fost audiaţi câteva ore. Ei neagă că şi-ar fi lovit copilul, dar nici nu au oferit o explicaţie pentru rănile acestuia.

Însă recunosc că au avut seara trecută o discuţie în contradictoriu. Se poate vorbi şi de o infracţiune de rele tratamente aplicate minorului faptă prevăzută de Codul Penal şi pentru care se prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 15 ani”, precizează Mihaela Ștraub, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Cei doi mai au un copil de doi ani care se află deocamdată în grija bunicilor. Asistenții sociali trebuie să decidă dacă cei doi își mai pot îngriji în continuare copiii.

Din informaţiile obţinute până în acest moment se pare că se conturează ipoteza unui abuz fizic, fie că a fost exercitat direct sau indirect, motiv pentru care am demarat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă se impune sau nu separarea copilului de familie”, spune Irina Cîmpeanu, purtător de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Vaslui.

Cazul din Huşi nu este singurul. Numai în primele șase luni ale anului trecut, aproape de 6000 de copii au fost abuzaţi. Dintre ei, peste 500 au suferit abuzuri fizice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri