Drulă: Primarii Sectoarelor 3 și 5 nu au desființat niciun chioșc de la metrou. Nu vreau să cred că nu vor să-și facă datoria legală

Data actualizării: Data publicării:
DEMOLARE_CHIOSCURI_24_INQUAM_George_Calin
Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou a început la staţia Ştefan cel Mare. Foto: Inquam Photos / George Calin

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, a declarat luni seară la Digi24 că primarii Sectoarelor 3 și 5 nu au desființat niciun chioșc din stațiile de metrou care se află în aceste secoare, în vreme ce Sectoarele 2, 4 și 6 au terminat deja demolarea lor. Dispozițiile de desființare a chioșcurilor fără autorizație trebuie date de primăriile de sector, a mai precizat el.

"Desființarea o fac primăriile de sector, e responsabilitatea lor legală. Sectoarele 2, 4 și 6 au terminat complet stațiile lor. Sectorul 1 mai are patru stații, dar a făcut deja două sau trei. Nu s-au mișcat lucrurile în Sectoarele 3 și 5", a declarat ministrul Transporturilor la Digi24, subliniind că în aceste două sectoare nu a fost demolat niciun chioșc din stațiile de metrou.

"Nu vreau să cred că primarii de la Sectoarele 3 și 5 nu vor să-și facă datoria legală. M-au asigurat de mai multe ori că-și vor face treaba", a mai spus el, precizând că procedurile pot diferi de la o situație la alta.

Cătălin Drulă a mai afirmat că este datoria primarilor de sector să emită dispozițiile de desființare și că la Sectoarele 3 și 5 așteaptă de "o lună, o lună și jumătate" să fie emise.

"Eu sper că domnul primar Piedone își face treaba", a mai spus ministrul Drulă.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început în luna aprilie, cu staţia Ștefan cel Mare. Acțiunea autorităților nu a fost lipsită de incidente, proprietarii magazinelor venind să protesteze împotriva demolării.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri