Drumul Naţional 68, blocat din cauza protestelor de la Oţelu Roşu

Data publicării:
otelu rosu

Aproape o oră, nicio maşină nu a putut trece prin centrul oraşului Oţelu Roşu, pe Drumul Naţional 68. Foştii angajaţi ai combinatului siderurgic din oraş au traversat continuu pe o trecere de pietoni şi au blocat circulaţia pe ambele sensuri. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că au fost trimişi în şomaj la începutul lunii.

Conform contractului colectiv de muncă, ar fi trebuit să primească, fiecare, aproximativ 4 mii de lei, salarii compensatorii. Nu numai că nu au primit banii, dar nici măcar salariile pe luna trecută nu le-au mai fost virate în conturi.

Autoturismele au ocolit centrul oraşului pe câteva străduţe lăturalnice, însă maşinile mari nu au avut loc pe acele trasee. Aşa că, zeci de camioane au aşteptat, în coloană, încheierea protestului.

Avem aprobare pentru zece zile lucrătoare. Este abia a doua zi. Vom protesta în continuare”, a anunțat Victor Sabău, lider de sindicat.

În cazul în care nu vor primi un răspuns favorabil de la conducerea combinatului pentru revendicările lor, oamenii ameninţă că vor intra şi în greva foamei.

Reprezentanţii combinatului nu au dorit însă să facă niciun comentariu în legătură cu acest protest. Combinatul Oţelu Roşu face parte din grupul Mechel, care a fost cumpărat, în urmă cu trei luni, de investitorii ruşii de la Nikarom.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri