Drumurile morții din România. Harta punctelor negre

Data publicării:
HARTA

România are cel puţin cinci zone negre pe harta accidentelor rutiere. Cele mai periculoase şosele sunt pe drumurile naţinale care tranzitează zeci de comune şi oraşe. În ultimii ani s-au înregistrat aproape 100 de accidente soldate cu morţi pe doar patru drumuri naţionale din judeţele Sibiu, Iaşi, Dolj şi Ilfov.

Drumul Naţional 6, care leagă Capitală de vestul ţării, şi-a câştigat renumele nedorit de şosea a morţii. Doar în localitatea Bragadiru, din judeţul Illfov, în patru ani au pierit 14 oameni în 22 de accidente rutiere. Poliţiştii dau amenzi pe bandă rulantă pentru viteză excesivă, dar fenomenul pare de neoprit.

Pe drumurile naţionale se întâmplă mai multe evenimete rutiere decât pe autostradă. Nefiind separatoare de sens ca pe autostradă, multe accidente şi cele mai grave se întâmplă din cauza pătrunderii pe contrasens şi a lovirii frontale a vehiculelor”, a spus inspectorul Claudiu Baba din cadrul Poliţiei Rutieră Ilfov. Mult prea grăbiţi şi cu sute de cai putere sub capotă maşinii, şoferii nu mai ţin cont că în localităţi există oricînd pericolul să lovească pietoni. 

Cele mai multe accidente rutiere mortale se produc în zonele unde sunt curbe periculoase. Pe Drumul Naţional 1, în judeţul Sibiu, există un astfel de loc de care toţi şoferii se tem. Pe o distanţă de doar un kilometru au avut loc 10 accidente grave în patru ani. Aceleaşi pericole îi pândesc pe şoferi şi pe drumurile naţionale din Dolj. În doar două curbe din judeţ anul acesta şi-au pierdut viaţă cinci oameni. 

Pe drumul european 70, într-o curbă din satul Tatomirești au avut loc anul aceta patru accidente. În urma acestora, 2 persoane au decedat, 1 persoană a fost grav rănită şi alte 9 au ajuns la spital cu răni uşoare. Curbele periculoase, traficul intens şi depăşirile riscante au făcut că în ultimii ani peste 2000 de români să moară pe drumurile naţionale din România, arată cele mai recente statistici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri