După 20 de ani în Armată, s-a lansat în afaceri cu murături

Data publicării:
muraturi

Pe Mircea Stan l-am găsit în piaţa centrală din Galaţi, în spatele tarabei sale pline cu borcane pline cu murături.

Totul este aranjat perfect, ca într-o cămară pregătită pentru iarnă: castraveţi, sfeclă, zarzavat sau suc de roşii. Mircea Stan a lucrat mai bine de 20 de ani în armată, iar în 1986, la scurt timp de la pensionare a hotărât să se retragă la ţară.

O decizie pe care n-o regretă, mai ales că, după cum îi place să spună, acum are o nouă funcţie.

„Bătrânii mei sunt din tată în fiu grădinari şi am zis să moştenesc această meserie. De 20 de ani lucrez pe această funcţie, de grădinar si comerciant”, spune el.

Cele mai multe dintre legumele cultivate de el ajung în piaţa din Galaţi în borcane. Mircea Stan este mândru de reţetele sale de murături şi nu se fereşte să dezvăluie câteva din secrete. Spune, totuşi, că „ingredientul” cel mai important îl reprezintă munca.

Fermierul are în comuna gălăţeană Schela cinci hectare de teren pe care le lucrează şi câte 14 ore pe zi. Rezultatele se văd, însă, căci afacerea sa merge bine. Nu s-a îmbogăţit din vânzarea murăturilor, dar recunoaşte că nici rău n-o duce.

Mircea Stan are şase copii şi şapte nepoţi. Este fericit că pasiunea sa pentru grădinărit va fi dusă mai departe de una din fiicele sale. O meserie ce se va păstra perfect, precum conservele de legume ce ies din mâinile sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri