Echipa „Bonton” a dus politețea la TEDx Cluj

Data actualizării: Data publicării:
dana gont la tedx foto facebook
Foto: Facebook

De șase ani echipa Bonton promovează bunul gust, politeţea, implicarea şi spiritul civic. O misiune de credinţă pe care am dus-o mai departe la cele mai importante conferinţe mondiale ale ideilor care merită împărtăşite: TEDx. Despre ce am vorbit la TEDx Cluj şi cum a fost primit mesajul nostru, vedeţi în materialul următor, îndeamnă Dana Gonț, realizatorul emisiunii „Bonton” de la Digi24.

15 personalităţi din ţară şi străinătate au urcat pe scena TEDxCluj. Aceştia au vorbit în faţa publicului despre experienţele lor profesionale şi de viaţă. Printre speakeri s-a numărat şi Dana Gonţ, realizatoarea emisiunii Bonton, care a împărtăşit oamenilor idei despre un domeniu mai puţin abordat în cadrul celebrelor evenimente TED: politeţea.

Dana Gonț, realizator Bonton: Cred că ne gândim rar la asta, dar întreaga istorie a civilizației este legată, de-a lungul timpului, de cum s-au comportat oamenii unii cu alții. Și, poate nu mă credeți, dar o să vă fac un rezumat a mii de ani de istorie... în câteva cuvinte. De mii de ani oamenii găsesc tot felul de soluții și inventează tot felul de reguli pentru a se suporta unii pe ceilalți. Politețea este o trăsătură de caracter, în timp ce bunele maniere sunt deprinderi - le învățăm sau nu. Până și termenii pe care îi folosim ne ajută enorm să ne clarificăm: spunem despre oameni că au bune maniere sau sunt politicoși. Aici e cheia.

 

O mie de oameni au fost prezenţi la Opera Maghiară, iar tema ediţiei de anul acesta de la Cluj Napoca a fost „Connecting the dots”.

E util de reamintit, să zic aşa, mai ales în perioada asta în care sincer şi eu simt că toată lumea se gândeşte doar la el şi nu cel de lângă”.

„A pus aşa, într-o perspectivă noua. Mi-a plăcut că a mers pe semantica cuvântului și cam îi găsesc aplicabilitate. Dacă am fi mai politicoşi unii cu alţii şi ar veni din inimă atunci şi sociatatea şi viaţa noastră din România ar arăta altfel”, au spus oamenii după conferință.

Tudor Pasc, project manager TEDx Cluj: Noi am ajuns la capacitate maximă ca număr de locuri încă cu o lună îinte de eveniment aşa că interesul a fost foarte mare. Tema acestei ediţii este „Connecting the dots”şi vom vorbi despre cum diverse moduri, lucruri, activităţi se completează pentru a îndeplini un scop suprem să zicem aşa.

Dana Gonţ, realizatoare Bonton: E o şansă extraordinară să ai ocazia să vorbeşti nu doar la TEDxCluj, dar practic oamenilor din lumea întreagă despre un subiect ca politeţea. Eu cred că politeţea nu doar conectează punctele din viaţa noastră. Şi o poate face, pentru că anumite gesturi pe care le facem ne pot duce în anumite locuri, dar politeţea ne conectează pe noi, conectează comunităţile. Este ceea ce ne aduce împreună.

Conferinţele TED au devenit un fenomen în întreaga lume. Evenimenetele aduc în faţa oamenilor cei mai importanţi gânditori şi activişti ai lumii care împărtăţesc informaţii din domeniile de care sunt pasionaţi. Marca TED o reprezintă misiunea de a transmite „idei ce merită să fie împărtăşite”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri