Economatele, o afacere. Edilii fac profit de pe urma magazinelor pentru oamenii cu venituri mici

Data publicării:
economat

Guvernul a împânzit ţara în 2002 cu sute de economate. Adică magazine în care se vindeau produse de bază la cele mai mici preţuri din piaţă. Nu toată lumea, putea cumpăra, ci doar cei cu venituri mici, şomerii şi pensionarii.

Ordonanţa este în vigoare şi acum, însă de actul normativ se bucură doar primăriile.

În sectorul 5 din Capitală, primăria s-a asociat cu o firmă privată şi face profit după cum recunoaşte şeful de magazin.

E supermarket normal, doar că au rămas terenurile ADP-ului sau ale primăriei în pieţe. E şi normal, că ei dând terenul au profit: în locul chiriei iau o parte din dividende”, spune acesta.

În plus, economatul afişează reduceri de doar câţiva bani la unele produse, iar în multe cazuri este aproape imposibil de primit rest din cauza sumelor cu multe zecimale.

În Galaţi au rămas opt economate, iar afacerea merge la fel de bine. Administratorii aduc marfa de la un lanţ de hipermarketuri, pun adaos comercial de sub 4 procente şi nu plătesc nimic pentru locaţie.

Iniţial, ideea a fost doar pentru 5 produse: malai, faina, zahar, ulei, orez”, spune Eugen Zaharia, director Administraţia Pieţelor Galaţi.

Acum însă, în aceste magazine se vând inclusiv produse nealimentare pentru că cererea este mare, spun reprezentanţii primăriei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri