Educaţie cu bastonul la o şcoală de copii cu dizabilităţi din judeţul Bihor

Data publicării:
CopiiDizabilitati-1

Oamenii sunt revoltaţi pentru că în ciuda dovezilor pe care le-au adus, oamenii legii nu ar fi luat nicio măsură, iar calvarul copiilor continuă.

O discuţie între instructorul acuzat şi unul dintre copii a fost filmată de un elev care a venit acasă cu urme de lovituri pe corp. Şi nu ar fi singurul caz. Copiii cu dizabilităţi sunt loviţi frecvent de profesor, se plâng părinţii.

L-am ridicat de la şcoală, a fost bătut, aşa mi-au spus copiii, după masa de seară”, spune Nicolae Muşat, părintele unui copil din Tileagd.

Nu am agresat, nu am intimidat nici un copil. Toate astea-s minciuni”, se apără Adrian Merțe, instructor de educație la centrul din Tileagd.

În timp ce medicii legişti spun că rănile copiilor au fost provocate prin loviri, unele chiar de corpuri dure, conducerea centrului dă vina tot pe copii, spun părinţii. Din cauza handicapului, s-ar lovi singuri.

În faţa jurnaliştilor, directoarea centrului a spus că va începe o anchetă.

Am să fac cercetări în acest sens, pentru că, într-adevăr, acești copii sunt copii cu probleme. În urma raportului se vor face cercetări şi se vor lua măsuri împotriva lor”, spune Silvia Ficuţ, directoarea Centrului Școlar de Educație Incluzivă Tileagd.

Mai mult, părinţii spun că mulţi elevi sunt bătuţi crunt de colegii lor mai mari, fără ca cineva să intervină.

Reprezentantii Inspectoratului Şcolar îi contrazic însă pe părinţi.

Am discutat cu colegii mei de acolo. Sigur, ei nu au recunoscut că sunt abuzaţi copiii, dar nici copiii chestionaţi sub anonimat nu spun că ar fi abuzaţi”, spune Alina Vesea, inspector școlar pentru învățământul special din Bihor.

Părinţii mai spun că, nu de puţine ori, copiii sunt obligaţi să muncească în locuinţele angajaţilor centrului. Cazul este anchetat acum atât de Poliţiei cât şi de Parchet.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri