Educaţie cu palma la Protecția Copilului Craiova

Data publicării:
centru dolj

Femeia care ar fi lovit copilul a fost suspendată, iar poliţia a fost sesizată şi a deschis un dosar penal.

Directorul Direcției pentru Protecția Copilului a povestit că totul s-ar fi întâmplat când angajata centrului a încercat să despartă doi copii care se băteau. Enervată, l-a pălmuit pe unul dintre ei, un băieţel de şase ani.

Am luat măsura suspendării din funcţie şi a cercetării disciplinare faţă de un salariat de-al nostru, vorbim de un instructor de educaţie pentru că s-a confirmat suspiciunea că acest salariat al nostru ar fi pălmuit un copil”, a declarat Florin Stancu, director DGASPC Dolj.

Cercetaţi sunt şi mai mulţi colegi ai angajatei, care erau la momentul respectiv de serviciu. Ei vor spune dacă au ştiut de incident şi, dacă da, de ce nu l-au raportat.

„Nu ştiu mai bine ce s-a întâmplat, asta vreau şi eu să ştiu ce s-a întâmplat, dar ce pot să vă asigur este că toate lucrurile sunt în regulă, copilul este bine, este doar o suspiciune în acest moment”, a declarat Monica Câră, șefa centrului de recuperare.

Conducerea Direcţiei de Protecţie a Copilului a sesizat Poliţia.

„Poliţiştii craioveni au întocmit un dosar de cercetare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de purtare abuzivă”, a precizat Amelia Căprărin, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Alţi doi angajaţi ai Direcţiei de Protecţie a Copilului din Craiova au fost suspendaţi in cazul celor doi adolescenţi care s-au sinucis la sfârşitul anului trecut. Cei doi sunt instructorul de educaţie şi şefa caselor de tip familial din care proveneau copiii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri