Educatoare acuzată de agresiune şi suspendată

Data publicării:
educatoare agresiva

Sunt mai multe anchete la o grădiniţă din Vrancea unde o educatoare a fost filmată când bătea şi umilea copiii. Femeia a dat explicaţii în faţa a trei comisii şi a fost suspendată din funcţie până la o decizie finală.

Consiliul de administraţie al şcolii şi două comisii - de la Protecţia Copilului şi de la Inspectoratul Şcolar - au audiat-o pe educatoarea de la grădiniţa din Vrâncioaia. Mama unui copil a filmat-o când îi jignea şi îi bătea pe cei mici. Tot ea a şi depus o plângere împotriva educatoarei şi a postat imaginile pe Internet.

Alina Lăscan, purtător de cuvânt DGASPC Vrancea: „Discutăm despre o situaţie de violenţă care poate avea repercusiuni foarte grave asupra copiilor implicaţi.”

Ion Ionaşcu, inspector şcolar: „Am solicitat de urgenţă conducerii şcolii demarerea procedurii de cercetare disciplinară.”

Nicuşor Caloian, directorul şcolii din Vrâncioaia: „Examenul psihologic a avut loc, avizul psihologului este apt.”

În comună părerile sunt împărţite. Nu toţi localnicii o condamnă pe educatoare.

A fost provocată, şi-a ieşit din nervi, asta este, se iartă.”

Cum a bătut copilul, aşa ar trebui să mă duc şi eu, ca m-a supărat că a dat în copilul meu, să o bat şi eu pe ea sau cum?”

Nu îmi mai aduc copilul meu aici, la grădinţă. Chiar îi este frică să mai vină la grădiniţă. Când aude de grădiniţă a zis că vrea altă doamnă.”

Între timp, poliţiştii din Vrancea au început o anchetă după ce au văzut imaginile.

Livia Braşoveanu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vrancea: „În urma acestui eveniment politiştii s-au autosesizat şi au întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe.”

Educatoarea a fost deocamdată suspendată din funcţie. Dacă se va considera că este vinovată ea ar putea să fie concediată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri