Efectul Brexit pe piaţa imobiliară din România

Data publicării:
bloc sector 2

Apartamente cu două sau trei camere în complexuri de locuinţe moderne sau chiar în blocuri mai vechi care să coste în jur de 60.000 de euro. Asta caută românii din Marea Britanie în această perioadă.

Daniel Crainic, director marketing site imobiliare: „În lunile iunie şi iulie căutările de proprietăţi situate în România, dar efectuate de utilizatori români care se află în Marea Britanie au crescut cu 63% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. O cauză ar fi Brexitul în condiţiile în care.

îşi pun probleme cu privire la ce se va întâmpla cu ei pe viitor şi au nişte bani puşi deoparte”.

Potrivit firmelor din sectorul imobiliar, căutările din Marea Britanie sunt aproape la acelaşi volum cu cele din Italia, deşi numărul românilor de acolo este mult mai mare. Reprezentanţii comunităţii de români din Marea Britanie au şi o explicaţie.

Alina Balaţchi, reprezentant al Romanian Women in UK: „Vor fi nişte condiţii mai greu de îndeplinit pentru românii care se află acolo, probabil se va cere o pregătire profesională mai ridicată, se va cere un barem de câştig mai înalt şi evident românii îşi fac acum planuri şi în funcţie şi de situaţia lor personală de a se întoarce spre România”.

Cristian Stâncanu, directorul executiv al My Romania Community: „Cu siguranţă, unii dintre cei care au venit nu foarte de mult timp în Marea Britanie e posibil să se reorienteze către alte zone din Europa, ori poate să se întoarcă acasă”.

Economia Marii Britanii este la cel mai slab nivel din ultimii şapte ani, arată estimarea făcută de o firmă de cercetare. Cea mai afectată a fost activitatea din industria prelucrătoare şi de servicii, aflată la cel mai scăzut nivel din 2009 încoace.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri