Eforturi pentru salvarea unui tramvai

Data actualizării: Data publicării:
tramvai rasinari sibiu

Un mijloc de transport folosit la Sibiu la începutul secolului trecut şi între războaie îşi caută zilele de glorie. Tramvaiul lega oraşul de comuna Răşinari, în care s-au născut Octavian Goga şi Emil Cioran. De cinci ani, vagoanele ruginesc la depou. Primăria vrea acum să le scoată din nou pe traseu şi să creeze primul tramvai turistic din România.

Tramvaiul care mergea de la Sibiu la la Răşinari a fost folosit ultima oară acum cinci ani, ca scenă la Festivalul Internațional de Teatru.

Actorii ar juca şi acum în tramvai, dacă acesta ar mai circula. Primăria de la Răşinari a încercat să repună vagoanele pe şine cu banii Uniunii Europene, dar nu a reuşit.

Adela Mohanu, reporter Digi24: „Pentru tramvai a fost depus un dosar pentru fonduri europene. Proiectul a fost respins, însă, pe motiv că doar mocănițele pot obține fonduri pentru refacerea liniilor cu ecartament îngust. Între timp, vagoanele ruginesc.”

Primarul de la Răşinari este hotărât să nu lase lucrurile aşa. A început să lucreze cu angajaţi primăriei ca să pornească din nou bătrânul tramvai.

Bucur Bogdan, primarul comunei Rășinari: „Urmează ca în această primăvară să alocăm din nou bani și eu sper să și reușim să finalizăm lucrările.”

Autorităţile simt că vagoanele pot aduce turişti în zonă, aşa că nu abandonează planul, chiar dacă localnicii nu prea vor să mai audă de tramvai. Au făcut socoteala şi a reieşit că ar putea reporni maşinăria cu 100.000 de lei.

Sursa: Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri