Electrocasnice „prăjite” de variațiile de tensiune. Zeci de familii au rămas fără televizoare, frigidere și mașini de spălat

Data publicării:
stalp electricitate sibiu

„Prin orificiile pe care le are în lateral şi deasupra ieşeau nouri de fum. L-am luat cu bărbatul meu, frică mare să nu ne sară în aer în mâinile noastre și l-am pus în curte. Și-am stat și ne-am uitat”, povestește o femeie din Sadu.

Se poate considera norocoasă pentru că i s-a stricat numai televizorul. Alţi localnici se plâng că au rămas fără toate aparatele electrice din casă.

„Mașina de spălat vase, mașina de spălat haine, televizorul, telefonul fix... Aproape tot ce-o fost în priză”, spune Bianca Băncioiu, altă localnică.

Și pe străzi a fost beznă în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Din evaluările pe care le-am făcut noi cred că numărul de gospodării afectate sunt undeva la vreo 30-40. Iluminatul public a fost afectat, dar a fost remediat”, spune primarul comunei, Valentin Ivan.

Reprezentanții distribuitorului de electricitate spun că vor da despăgubiri doar după ce un service va dovedi că aparatele s-au stricat din cauza creşterii de tensiune.

„În cazul deteriorării de aparatură electrocasnică, conform procedurii după care noi lucrăm, utilizatorii trebuie să depună la sediul societății noastre, în termen de trei zile lucrătoare, o solicitare scrisă în vederea acordării de despăgubiri”, spune purtătorul de cuvânt al Electrica Sibiu, Corina Ene.

Angajaţii distribuitorului de electricitate încearcă acum să stabilească din ce cauză au avut loc creșterile bruște de tensiune pe linia din sudul județului Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri