Sari la conținut

Elev găsit inconștient după ce a fumat canabis

Un adolescent de 16 ani din Arad a testat prima sa țigară cu cannabis. Și nu oriunde, ci chiar în curtea școlii la care învață. Băiatul a ajuns de urgență la spital, iar poliția a început o anchetă în acest caz.

„L-am găsit căzut în stare inconștiență, l-am pus în poziția lateral de siguranță și am chemat salvarea cu ajutorul copiilor”, spune Andreea Ciocarlan.

Incidentul ar fi avut loc ieri dimineaţă. Într-una dintre pauze, băiatul a fumat o ţigară, într-un gang din curtea şcolii. La scurtă vreme, i s-a făcut rău, aşa că o colegă de clasă a cerut rapid ajutor.

„Băiatul a fost găsit în stare de inconștiență, după acordarea măsurilor de prim ajutor, aproximativ la zece minute băiatul și-a revenit, a fost conștient putând da detalii despre identitatea lui, vârstă nume, inclusiv faptul că ar fi fumat o țigară”, afirmă Mircea Mera, director medical Serviciul ambulanta Arad.

Elevul ar fi primit ţigara de la o colegă, care la rândul ei o avea de la un alt liceean. Profesorii sunt şocaţi de gestul băiatului.

„Nu este un copil cu probleme, este un copil care nici nu are absențe, are note bune la învățătură, probleme disciplinare nu a prezentat până în acest moment”, spune Iulia Ghinga, director liceu .

Procurorii DIICOT Arad a început o anchetă în acest caz. Adolescentul a rămas sub suprevegherea medicilor