Video Elevă de clasa a VII-a: La școală se consumă substanțe interzise. Copiii din generația asta au stima de sine și moralul foarte scăzut

Data actualizării: Data publicării:
adolescent fumeaza marijuana
Tot mai mulți tineri iau droguri, Foto: Profimedia

13 ani a devenit vârsta la care în România se consumă droguri. O confirmă datele Agenției Naționale Antidrog, dar mărturiile acestor copii fac din statistici povești cutremurătoare de viață. Digi24 a vorbit cu o elevă de clasa a șaptea din București, care, sub protecția anonimatului, a vorbit despre cel mai negru scenariu care poate îngropa viața unui copil de gimnaziu, dar și despre motivele care îi împing pe acești copii în ghearele drogurilor.

- Se spune că în școala românească se consumă din ce în ce mai multe substanțe interzise!

- Da, am auzit și eu asta. Și prin școală pe la mine se consumă foarte multe substanțe interzise! Eu nu fac chestii din astea, pentru că știu cât de rău îți pot face.

Adică eu am prieteni care fac asta. Și, de obicei, se plâng din cauza problemelor în familie. De obicei, cele mai multe cauze. Doar că știu și din... Unele persoane fac asta pentru că cred că sunt cool să facă asta. Știi?

- Teribilism?

- Da, exact! Și, da, nu e ok.

- Singurătatea este o cauză a refugiului în droguri?

- Da! Simt că generația asta este foarte... Are așa... Toți copiii din generația asta au stima de sine și moralul foarte scăzut. Și...

- Din ce cauză?

- Nu știu! Simt că din cauza mai multor chestii. Poate chiar din cauza... Adică a timpului pe care-l petrec în telefoane și d-astea. Și eu fac asta! Nu știu de ce! Nu mă pot controla, pur și simplu! Simt că nu pot să trăiesc fără telefonul meu!

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri