Elevii din Mehedinţi, de două luni şi jumătate fără corn şi lapte

Data publicării:
mehedinti

În Ergheviţa, localnicii nu au mari posibilităţi materiale. Cei care au copii la şcoală spun că laptele şi cornul primite erau o masă împortantă pentru cei mici.

„Este dreptul copilului şi trebuie să i se dea”, spune un părinte.

Nu este normal, de ce, banii copiilor pe care trebuia până acum să-i ia, de când au început şcoala din septembrie şi până acum, unde sunt? Că am auzit că îi bagă nu ştiu pe unde la Severin. E dreptul copilului, lapte, corn, măr, ce i-a da acolo, să-i dea”, afirmă altul.

Dascălii spun că, deşi nu par importante, cornul şi laptele sunt un argument pentru ca familiile foarte sărace să continuie să-şi trimită copiii la şcoală.

Mariana Ţoca, educatoare: „Anul acesta şcolar nu s-a primit deloc laptele şi cornul. Cât i-ar fi ajutat pe copii? Pe unii copii i-ar fi ajutat”.

Cristinel Degeratu, purtător de cuvânt ISJ Mehedinţi: „Programul cornul şi laptele este foarte aşteptat pentru că sunt zone în care părinţii nu le pot asigura nici măcar micul pacheţel pentru şcoală, este o motivaţie de a veni la şcoală”.

Licitaţia pentru programul „Cornul şi laptele” a fost organizată abia la sfârşitul lunii octombrie şi câştigătorul a fost desemnat pe 25 noiembrie. Contractul va fi semnat la sfârşitul acestei săptămâni, dacă nu va fi depusă nicio contestaţie.

Ştefan Mednyanszky, secretar Consiliul Judeţean Mehedinţi: „Problemele sunt diverse. A lucrat pe achiziţii un singur om, procedura este destul de greoaie, clarificările, răspunsurile pe clarificări...”

Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce a aflat de situaţie de la Digi24 Craiova.

În şcolile din judeţul Mehedinţi sunt 20.000 de copii care aşteaptă să primească lapte şi corn.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri