Eliberat de recursul compensatoriu, a recidivat. Mamă: „Copilul dezbrăcat până la genunchi şi el dezbrăcat”

Data publicării:
mama fete aproape violate

Eliberat recent din închisoare, în baza legii recursului compensatoriu, un bărbat din Iaşi a încercat să molesteze două fetiţe de patru şi şase ani. Este cercetat acum pentru tentativă de viol asupra unui minor şi a ajuns din nou după gratii. A fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Agresorul a intrat în vorbă cu doi soţi duminică, la un praznic, şi s-a autoinvitat la ei acasă. Aici a profitat de faptul că tatăl fetelor s-a culcat, iar mama plecase la magazin.

Dacă nu ajungeam la timp, eram distrusă cu ea. Vă daţi seama! Copilul dezbrăcat până la genunchi şi el dezbrăcat. Voia să îşi bată joc de copii”, a povestit mama copiilor.

Imediat, părinţii au sunat la Poliţie.

Tentativă de viol. Persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 24 de ani, a fost reţinut de poliţişti”, declară ag. principal Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Tânărul a mai fost închis aproape trei ani pentru tentativă de viol. A ieşit cu 600 de zile mai devreme, dar la trei luni distanţă, în august 2015, a fost arestat din nou, pentru tâlhărie. Nu a stat după gratii trei ani, cum a decis judecătorul, pentru că a beneficiat de legea recursului compensatoriu.

Dacă a beneficiat de prevederile legii, ulterior când comite o infracțiune va răspunde pentru infracțiune. Vor intra sub incidența legii penale pentru noua infracțiune săvârşită”, afirmă Tudorel Toader, ministrul Justiţiei.

Are două săptămâni de când s-a eliberat”, declară Gheorghe Dobreanu, primarul comunei.

Individul odată eliberat condiţionat, dar aruncat în acelaşi mediu în care el a comis sau a văzut acele fapte, cu siguranţă reţeaua neuronală se va reactiva în favoarea comportamentului învăţat acolo”, spune Monica Dobrea, psiholog.

- Sunt legile prea blânde la noi?

- Foarte blânde. Ar trebui să dea mai aspre, că degeaba îi ţin un an, doi şi când iese tot asta face.

O echipă de la Protecţia Copilului Iaşi le consiliază în prezent pe cele două fete. Între timp, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Datele arată că peste o treime din cei eliberaţi din penitenciare în baza recursului compensatoriu s-au întors deja după gratii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri