Elicopter prăbușit în Siutghiol. Martor: Am cerut o barcă de la Căpitănia Portului Mamaia, un domn a zis că nu se poate. După două ore am văzut șalupa în mijlocul lacului

Data publicării:
vicu mator

„Până să ajung la locul tragediei, telefonic fiind cu domnul care striga la pilot sau la cine cerea ajutor... eram pe telefon și mi-a zis să mă duc repede la Căpitănia Portului Mamaia, unde cred că am ajuns în patru minute din locul în care eram. Acolo, fiind o șalupă ce bănuiesc că era de salvare, a ieșit un domn de acolo și a zis că nu se poate, că nu au nicio posibilitate de a ajunge cu șalupa acolo. Mi s-a părut curios, pentru că după două ore acea șalupă pe care am văzut-o acolo era în mijlocul lacului și se întâmplase deja tragedia”, a povestit Vicu Stavre Cioalcă, la Digi24.

Când am ajuns acolo, deja nu mai striga după ajutor, deja cred că trecuseră 20 de minute, chiar 25 de minute. Eu fiind ocupat cu aducerea unei șalupe, a unei bărci, ceva, cu motor la locul tragediei. Am solicitat la Căpitănia Portului. Am înțeles că au declarat domnii de la Căpitănia Portului că dacă erau anunțați la timp ei trimiteau ceva. Păi noi am fost la Căpitănia Portului și ni s-a spus că nu au”, a adăugat el.

Citiți și: Cronologie: Elicopter prăbușit în Lacul Siutghiol și patru salvatori care au murit strigând după ajutor

Despre pregătirile de intervenție al celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, martorul spune că „a venit o mașină de la ISU, care tracta o barcă pneumatică cu motor. Noi din Mamaia venind spre locul tragediei am zis Gata! se rezolvă”.

Când am ajuns acolo am ajuns cu ei odată și au coborât barca, care nu era umflată suficient, au adus un tub de oxigen, au umflat-o, a durat și asta vreo 5-6 minute, am ajutat să coborâm toată barca în lac, s-au suit în ea și au început să vâslească. Și am am strigat toți de pe mal: Porniți motorul! Unul din barcă a zis: domle, n-avem cheie! Au pornit cu vâslele spre locul accidentului”, a adăugat Vicu Stavre Cioalcă.

Citiți și:
EXCLUSIV DIGI24. Imagini surprinse imediat după prăbuşirea elicopterului SMURD
Elicopter SMURD prăbușit. Procurorii au început urmărirea penală in rem

Nu pot să vă spun prin ce am trecut, nu pot să vă spun ce am simțit, mai ales că am aflat că eram lângă ponton când a scos-o pe doamna doctor. Uman vorbind, nu pot să vă exprim... indignarea pe care am trăit-o vizavi de cele întâmplate și de neputința ce au dat dovadă domnii ce trebuiau să salveze”, a menționat bărbatul.

Aseară, în timp ce domnii de la ISU vâsleau înspre epavă, o bărcuță de pescari, cred că de pe la Ovidiu, cu motor au ajuns înaintea lor la locul tragediei. Mi-am pus o întrebare. Dacă ISU era acolo, dacă era pregătit, cum au putut să aducă doctorița la mal doi amărâți de pescari? Și tot ISU-ul pe mal? Au venit doi pescari amărâți și au adus victima la mal”, a mai spus martorul.

Citiți și: Elicopter prăbușit. Primele sancțiuni: Prefectul și șeful ISU Constanța vor fi schimbați din funcție

  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri