Etichete mincinoase. Mare atenţie ce haine luaţi de pe raft

Data publicării:
HAINE

Mare atenţie ce haine luaţi de pe raft, pentru că eticheta vă poate înşela. Specialiştii din laboratorul unde sunt verificaţi saci întregi de haine spun că informaţiile false pot fi depistate greu, doar cu microscopul.

La microscop, firul de bumbac natural este răsucit şi pare deformat, în timp ce firul sintetic este drept şi neted, spun specialiştii. 200 de produse au fost analizate până acum în acest laborator, iar în cazul a 70% dintre ele, ceea ce scrie pe etichetă nu corespunde cu realitatea.

Se sancţionează cu 5.000 până la 50.000 lei şi retragere de la comercialzare. Produsele vin din China, Turcia, Portugalia. Să se uite pe eticheta din interiorul haine unde sunt mai multe informaţii decât de pe guler”, a spus Marius Dunca, preşedinte ANPC. Culmea este că mulţi cumpărători acceptă cu seninătate păcăleala comercianţilor.

„Nu mi-am pus niciodată întrebarea asta. Normal scrie pe etichetă când cumpăr produsul din ce este. Cred ce mi se spune! Sunt român”, a spus un cumpărător. Şi încălţămintea ne poate duce în eroare. Majoritatea clienţilor merg pe ideea că pielea naturală se recunoaşte după miros, dar producătorii au început să folosească arome, pentru a ne păcăli.

Te uiţi în secţiune, pentru că sinteticul baza o are din textil. Şi de asta, în general, sinteticele toate sunt îndoite ca să nu apară secţiunea”, a spus Mircea Prodan, director tehnic fabrică de încălţăminte. 

La încălţămintea din piele sintetică producătorii evită cusăturile pe faţa pantofului pentru că prin găuri se poate vedea culoarea mai deschisă, semn că sub lucuiul care imită pielea este material textil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri