Sari la conținut

EXCLUSIV. Avocat: Dubii că decizia de retragere a titlului pentru fostul prinț Nicolae a fost semnată de Regele Mihai

Apărătorul fostului principe Nicolae face o dezvăluire importantă la Digi24: spune că nepotul regelui nu ar fi primit niciodată, în original, decizia de retragere a titlului regal şi că are acest dubiu, că actul a fost semnat de bunicul său, Regele Mihai.

"Decizia de retragere a titlului regal, Nicolae mi-a spus că nu i-a fost comunicată în original niciodată. Deci, eram curioși să vedem dacă este semnătura fostului suveran. Nefiind un act administrativ nu îl putem ataca nici în contencios. Nicolae are acest dubiu, că nu ar fi fost acel decret semnat şi nu i-a fost comunicat în original”, a spus Radu Enache, avocatul lui Nicolae Medforth Mills.

Fostul principe Nicolae, aflat în acest moment în Marea Britanie, a scăpat de acuzaţiile de lovire şi alte violenţe după incidentul de la reşedinţa Regelui Mihai din Elveţia. Infirmierele nu au depus plângere împotriva nepotului regelui, a mai spus avocatul. Acesta adaugă că a mai rămas o singură acuzaţie care-l vizează peact clientul său, cea de violare de domiciliu.

„El spune că nu urmărește moștenirea. E o situație aparte. Bunurile Casei Regale și bunurile proprii ale casei regale. Ceea ce custodele coroanei administrează, bunurile Casei Regale. Un patrimoniu imobiliar estimat la minimum 60 de milioane de euro. Bunurile personale ale fiecărui membru al Casei Regale pot fi lăsate mostnire cui doresc. El nu moștenirea o urmărea, pentru că nici nu mai realizează dacă mai are vreo șansă reală. El voia să-şi vadă bunicul și voia să revină în familie. Ce înseamnă asta în viitor, vom vedea”, a spus Radu Enache.

Avocatul a precizat că fostul prinț Nicolae intenționează să spună în luna decembrie cine se află în spatele excluderii sale din linia de succesiune.

Digi24 i-a contactat pe reprezentanții Casei Regale, care nu au dorit să comenteze deocamdată subiectul.

Citiți și: 

EXCLUSIV Ce spune avocatul fostului prinț despre copilul pe care Nicolae l-ar avea cu o româncă
Pe aceeași temă