EXCLUSIV. Imagini terifiante de la accidentul din zona Baicului

Data actualizării: Data publicării:
accident

Şoferul implicat în accidentul de la Bucureşti cu patru maşini care au luat foc a fost arestat preventiv astăzi. Imaginile filmate de camerele de supraveghere pot convinge orice judecător că este un pericol public. Deşi nu el este vinovat, ci o şoferiţă care nu a dat prioritate, poliţiştii îl acuză că mergea băut, cu aproape 100 de kilometri pe oră.

În imagini, se vede cum bărbatul de 40 de ani frânează disperat când vede că o maşină îi taie calea la nici 10 metri distanţă. Nu mai poate face însă nimic şi apare o minge de foc: vehiculul care a provocat accidentul se aprinde în câteva secunde. Două surori sunt captive în tabla încinsă.

Trecătorii aleargă să vadă cum le pot ajuta pe cele două femei din maşină, una de 35 de ani, alta de 18. Şoferul care le-a lovit autoturismul vine şi el. Flăcările cuprind alte patru maşini.

Şoferul implicat aşteaptă să ajungă salvatorii şi se îndepărtează. Poliţiştii îl găsesc la 200 de metri distanţă de locul accidentului.

În acest timp, pompierii încearcă să stingă patru maşini care ardeau.

Femeia de la volan nu a mai putut fi salvată. Sora ei de 18 ani este în agonie la spital. Anchetatorii nu au dubii în legătură cu cine a greşit. Spun însă că accidentul putea fi mai puţin grav dacă şoferul mergea cu viteza legală.

Investigaţia agenţilor se bazează pe urmele de frână, declaraţiile martorilor şi poziţia în care au ajuns maşinile după impact. Cei care au văzut ce s-a întâmplat susţin că şoferiţa a virat brusc la stânga. De aici sunt două ipoteze: fie nu a fost atentă, fie a calculat greşit spaţiul de manevră.

În acelaşi timp, martorii spun şi că celălalt şofer exagera cu viteza. Mulţi şoferi fac asta pe Şoseaua Baicului pentru că seara nu prea este aglomerat.

Laurențiu Rădulescu, reporter Digi24: Vizibilitatea, în schimb, este o problemă. Sunt foarte multe masini parcate pe prima bandă, pe o stradă care nu are o lățime mai mare de 15 metri.

Dacă anchetatorii ajung la concluzia că şoferul putea evita impactul, bărbatul va fi judecat pentru ucidere din culpă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri