Executaţi silit din cauza autostrăzii Deva-Lugoj

Data publicării:
autostrada lugoj captura

Oamenii au primit sentinţe de executare silită şi de părăsire a locuinţelor. Ei spun însă că nu au unde să se mute şi nici bani. De doi ani de zile sunt în proces cu CNADNR, aşa că nu au avut cum să primească bani pentru exproprierea terenurilor.

Problemele celor patru familii din Şoimuş au început în anul 2013. Nemulţumiţi de sumele care li s-au oferit de către CNADNR pentru terenurile şi casele pe care le deţin, oamenii au dat în judecată Compania de Drumuri.

Procesul este în continuare pe rol, iar următorul termen este stabilit pentru luna septembrie. Aceştia speră să primească mai mult de 0,07 euro pe metrul pătrat, cât le-a oferit compania de drumuri. Sătenii au depus contestaţii la măsura executării silite şi, potrivit legii, timp de 45 de zile, cât se judecă aceste contestaţii, ei nu pot fi evacuaţi.

Sunt conştienţi însă că, într-un final, trebuie să-şi părăsească gospodăriile. Aşa că au început deja să îşi dărâme singuri casele pentru a recupera materialele de construcţie. Lucrările la autostrada Deva-Lugoj trebuie să se încheie în mai 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri