Experiment Digi24. Patru supermarketuri, diferență de câțiva bani la cele mai cumpărate alimente

Data publicării:
doi bani 1

Reporterii Digi24 au comparat preţurile cu care patru hipermarketuri diferite vând cele mai cumpărate alimente.

„Cele mai mici diferențe de preț le-am găsit pentru un litru de lapte. Trei hipermarketuri afişează tarife care diferă între ele cu doar 2 bani”, relatează Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Magazinul Carrefour afişa preţul de 4,48 de lei pentru un litru de lapte, Cora vindea același produs cu un ban mai mult, iar Auchan avea preţul de 4 lei şi 50 de bani.

La zahăr, diferenţa între cel mai mic şi cel mai mare preţ între patru reţele de hipermarketuri este de numai 30 de bani. 2 lei şi 59 de bani la Carrefour, 2 lei şi 89 de bani la Kaufland.

Pentru un litru de ulei diferențele sunt la fel de mici. Carrefour, Cora şi Auchan afişează preţuri care variază cu doar 7 bani între cel mai ieftin şi cel mai scump produs”, transmite Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Pentru făină, Carrefour şi Kaufland au acelaşi preţ - 2,99 de lei, în magazinele Cora preţul este cu 4 bani mai mic, iar cel mai ieftin este în Auchan: 2 lei şi 48 de bani.

Conservele au şi ele preţuri similare. Diferenţa dintre Kaufland şi Auchan este de doar 19 bani.

Suspiciunea a fost că în perioada de derulare a unei promoţii, lantul de magazine îi spune furnizorului: nu da produsul ăsta nimănui mai ieftin, ca eu să pot spune: veniţi, consumatori, la mine”, declară Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Din martie anul viitor, un proiect pilot va uşura viaţa bucureştenilor, pentru început. Vor putea compara preţurile alimentelor pe internet, fără să mai bată magazinele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri