Experiment Digi24. Piaţă vs. supermarket: Unde se găsesc cele mai ieftine alimente

Data publicării:
piata alimente ieftine-1

 

Reporterii Digi24 au realizat un experiment pentru a afla unde se găsesc cele mai ieftine alimente pentru meniurile de Paşte. Cu o listă de cumpărături pentru reţeta de drob, ei au mers într-o piaţă şi într-un magazin. Au stat mai mult în piaţă, dar au plătit mai puţin cu un sfert decât la hipermarket.

Din piaţă, au cumpărat verdeţuri, măruntaie de miel şi ouă, adunate în 40 de minute. Total: 25 de lei. Comercianţii spun însă că, faţă de alţi ani, preţurile sunt mai mari cu 10-15%, după o iarnă grea.

Din hipermarket, reporterii Digi24 au cumpărat exact ce au cumpărat şi în piaţă. Au stat zece minute acolo, de patru ori mai puţin decât în piaţă, şi au plătit 30 de lei şi 77 de bani, pentru aceleaşi produse ca la piaţă.

Cumpărătorii din hipermarketuri cu care au discutat reporterii susţin de altfel că preferă să dea un ban în plus decât să piardă mai mult timp la cumpărături.

Concluzia experimentului: stăm mai puţin în hipermarketuri, dar plătim mai mult şi mâncăm alimente importate. La piaţă pierdem mai mult timp, însă cumpărăm produse româneşti, la preţuri mai mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri