Experiment Ștefan Mandachi. Cât durează un drum cu mașina din Oltenia în Moldova

Data publicării:
stefan mandachi

Un drum cu maşina din Oltenia în Moldova a ajuns să dureze aproape 16 ore, din cauza lipsei autostrăzilor. În acelaşi timp, un şofer care pleacă din acelaşi loc poate ajunge pe şoselele rapide din Europa tocmai în capătul continentului, la Rostock, Germania. Demonstraţia ce arată că oamenii de afaceri pierd timp şi bani din cauza indolenţei guvernanţilor a fost făcută de omul de afaceri care a construit primul kilometru de autostradă din Moldova.

Ştefan Mandachi, iniţiatorul campaniei "România vrea autostrăzi" revine cu o nouă demonstraţie. Şi-a rugat un angajat să parcurgă drumul Târgu Jiu - Botoşani şi să respecte limitele de viteză. Şoferul a filmat tot traseul iar imaginile au fost distribuite pe Internet. A plecat pe la 10 dimineaţa din sudul ţării şi a ajuns la destinaţie după miezul nopţii.

Filmarea arată cât de grele sunt drumurile. În lipsa autostrăzilor, şoferul trebuie să încetinească frecvent din cauza căruţelor, a tractoarelor şi a oamenilor care merg la muncile câmpului.

Abia după trei ore a intrat pe primul tronson de şosea rapidă, ce măsoară doar 44 de kilometri.

Soarele apune, iar soferul este tot pe drum. Dupa 9 ore şi 400 de kilomeri ajunge abia la Bistriţa. Împarte acum şoseaua şi cu vacile care se întorc de la păscut.

Viteza medie nu sare de 40 de kilometri pe oră. După 12 ore de condus şoferul este nevoit să ia o scurtă pauză de odihnă, iar drumul este îngreunat şi de un filtru al Poliţiei Rutiere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri