Explicaţiile Gabrielei Firea după pagubele provocate de ploaia îngheţată

Data publicării:
190126_POLEI_47_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, recunoaşte că au fost întâmpinate probleme când s-a intervenit în cazul ploii îngheţate. Totuşi, Gabriela Firea spune că fenomenele meteo au fost grave, iar serviciile de deszăpezire aparţin primăriilor de sector.

Noi nu fugim de responsabilitate, dar trebuie să știți adevărul. Serviciul de salubritate și deszăpezire este delegat la cele șase sectoare ale Capitalei, fiecare sector are un contract cu o companie de salubritate și sunt două sectoare care au propriile companii sau direcții. De asemenea, există ADP-urile de sector care au în atribuții toate aceste lucrări”, a spus Gabriela Firea.

Din câte am monitorizat, s-au făcut aceste lucrări. E adevărat, au fost și neajunsuri pentru că fenomenele meteo au fost grave”, a adăugat edilul.

Ploaia înghețată de la sfârșitul săptpămânii trecute a afectat locuinţe şi tronsoane de drum în Bucureşti şi în alte 54 de localităţi din 20 de judeţe.

Au fost peste 2.600 de copaci sau crengi mari care s-au rupt din cauza gheții, peste 750 de mașini, 50 de stâlpi și 200 de cabluri avariate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri