Facturi uriaşe la întreţinere pe luna decembrie

Data publicării:
calorifer robinet - Copy

Reprezentanţii Federaţiei Asociaţiei de Locatari din Timişoara (FALT) susţin că factura pentru luna decembrie este cu 40-50 la sută mai mare decât cea pentru noiembrie, dar că ar fi trebuit să nu fie mai mare decât cea din aceeaşi perioadă a anului trecut.

FALT dă vina pe societatea de termoficare pentru că a furnizat prea multă căldură, iar oamenii au trebuit să stea chiar și cu geamurile deschise.

În capitala Banatului, pentru un apartament cu 2-3 camere, de 80 de metri pătrați, factura de întreținere a depășit 800 de lei pentru luna decembrie 2013, 600 de lei reprezentând numai costul căldurii.

Și în alte orașe situația este asemănătoare în ceea ce privește plata căldurii. La Turnu Severin, în cazul unui apartament cu două camere, un proprietar care nu a montat repartitoare a plătit în luna noiembrie a anulului trecut 152 lei, iar în decembrie a primit o factură de 338 lei.

Nici în Constanța situația nu pare diferită. Aici, încălzirea pentru un apartament de două camere, de 40 mp, variază între 360 și 515 lei.

În Iași, costurile medii în decembrie 2013, pentru un apartament cu două camere care au suprafeţe între 30 şi 50 de mp, costurile se ridică la aproximativ 200 de lei.

Facturile pe decembrie 2013, în Buzău, pentru apartament cu două camere, sunt, în medie, de 250 de lei.

În nordul țării, la Sighetu Marmației, în Maramureș, luna decembrie pare a fi cea mai costisitoare de până acum, în condiţiile în care cheltuielile de încălzire aproape că s-au dublat, susțin locuitorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri