Falimentul RADET | USR București îi cere Gabrielei Firea să demisioneze

Data publicării:
180921_PSD_CEXN_20_INQUAM_Photos_Octav_Ganea firea 1
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au dispus întrarea în faliment a RADET. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. În acest context, Roxana Wring, președintele USR București îi cere primarului general Gabriela Firea să demisioneze din funcție pentru că ea este cea care „a girat intrarea RADET în insolvență, măsură care ar fi putut fi evitată.

Falimentul RADET este rezultatul exclusiv al deciziilor greșite luate de Gabriela Firea și de administratorul judiciar al Regiei. Gabriela Firea a girat intrarea RADET în insolvență, măsură care ar fi putut fi evitată. Era obligația Primarului să se asigure că administratorul, plătit cu 35.000 de euro pe lună fără TVA, își face datoria. Era obligația Primarului să vadă un plan de reorganizare viabil și agreat cu creditorii RADET. Era obligația Primarului să se asigure că acest plan este agreat în Consiliu, că este votat și că are sursă de finanțare”, se arată în comunicatul USR București.

Citiți și: 

RADET intră în faliment. Firea: Am luat măsuri din timp

„Gabriela Firea nu a făcut nimic din toate acestea. Trebuie acum să-și asume responsabilitatea pentru rezultatul catastrofal pe care l-a obținut. Demisia este singurul mod decent de asumare a acestei responsabilități”, a declarat Roxana Wring.

Wring: „Firea s-a ocupat prea mult de festivaluri și statui și a neglijat lucrurile importante”

„Atât eu cât și colegii mei am atras atenția de fiecare dată că se pierde timp prețios și căsoluțiile propuse pentru RADET nu sunt viabile. Ne-am exprimat mereu sprijinul pentru un plan de reorganizare realist, însă un astfel de plan nu a fost niciodată propus. Ar fi trebuit să fie mai întâi achitate datoriile către creditori și apoi ar fi trebuit ca Regia să fie transformată în societate, așa cum s-a întâmplat și cu RATB. Ar mai fi trebuit, în plus, un plan coerent de investiții pe termen lung, astfel încât să nu se ajungă în aceeași spirală a datoriilor”, a mai precizat președintele USR București.

Conform Roxanei Wring, „Gabriela Firea s-a ocupat prea mult de festivaluri și statui și a neglijat cu totul lucrurile cu adevărat importante. Falimentul RADET este, în același timp, falimentul mandatului Firea, cel mai slab mandat de primar general din ultimii 30 de ani”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri