Falsa brânză de Sibiu

Data publicării:
telemea

Ion Hoadea, crescător de oi din Sibiu, are peste 250 de mioare şi îi trebuie cel puțin doi oameni care să păzească turma și să mulgă oile. Spune că ar plăti şi trei mii de lei salariul lunar, dar nu mai găsește pe nimeni dispus să facă muncă de cioban.

Ion Hoadea: „Trebuie să ne gospodărim singuri. Din comoditate, nu vor să muncească. Că să muncești, e greu. Să te scoli dimineața, să mulgi, e foarte greu. Mai bine stai și aștepți ajutorul social. Care... domnii de la Guvern le dă ajutor să stea acasă. Nu să vină să muncească”.

În consecinţă, pe piață ajunge tot mai puțină brânză sută la sută tradiţională. Mulţi scriu pe etichetă Sibiu doar ca să aibă pretext să ceară cel puţin 25 de lei pentru un kilogram.

Marcel Andrei, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine: „Din cei care vând brânză pe piețele bucureștene, nu știu dacă 10% sunt sibieni și au brânza autentică de Sibiu”.

Producătorii autohtoni preferă să vândă doar în Sibiu, deşi în hala de brânză nu intră decât 20-30 de clienţi pe oră, infim faţă de supermarketuri.

Potrivit asociaţiei crescătorilor de ovine, în România a ajuns să se vândă până şi brânză importată din Bulgaria ca fiind brânză de Sibiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri