Falsul preot care de șase ani lua bani pentru slujbe

Data publicării:
fals-preot crop

Un bărbat în vârstă de 57 de ani care pretindea că este preot a fost reţinut, joi, de Poliţia Capitalei. Bărbatul, care se dădea drept preot de şase ani, ținea așa-zise slujbe religioase pentru „însănătoşirea şi îmbogăţirea enoriaşilor” şi pentru rezolvarea problemelor acestora, în schimbul unor sume de bani El ar fi creat un prejudiciu total de 16.000 de lei, potrivit News.ro.

fals-preot crop

„Din datele şi probele administrate în cauză în perioada octombrie 2016 - martie 2017, a rezultat presupunerea rezonabilă că un bărbat, asumându-şi în mod nejustificat calitatea de preot, a oficiat diverse slujbe bisericeşti, în scopul «însănătoşirii enoriaşilor», a «îmbogăţirii» acestora, precum şi pentru rezolvarea unor probleme intime de care victimele sufereau, pretinzându-le diferite sume de bani, în schimbul serviciilor oferite”, anunţă Poliţia Capitalei.

Valentin Moscalu, de 57 de ani, a fost dus la Secţia 11 Poliţie pentru a fi audiat. Potrivit poliţiştilor, bărbatul acţiona atât în Bucureşti, cât şi în alte judeţe şi pretindea că este preotul arhimandrit Veniamin de la muntele Athos, spunându-le victimelor că banii îi sunt necesari pentru construcţia unui schit pe munte.

În perioada 4 septembrie 2016 - 10 februarie 2017, bărbatul a fost găzduit de o femeie, în locuinţa căreia a ţinut slujbe religioase pentru ca aceasta să poată face copii şi a oficiat slujbe de sfinţire a casei, servicii pentru care a primit peste 600 de lei.

De asemenea, bărbatului i-au fost încredinţate, pentru a le sfinţi, mai multe bijuterii pe care nu le-a mai restituit, spun poliţiştii.

Prejudiciul total pe care l-a creat falsul preot a fost estimat la 16.000 de lei.

În urma investigaţiilor, la domiciliul acestuia au fost găsite mai multe obiecte bisericeşti printre care şi două icoane de patrimoniu luate în urmă cu aproximativ trei ani de la o mănăstire din Sinaia.

Potrivit unor surse judiciare, bărbatul are trei pagini de cazier, fiind acuzat de furt, înşelăciune şi trafic de influenţă. Falsul preot a fost reţinut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri