Familia care a pierdut doi copii în acelaşi spital

Data publicării:
bebe

44 de ore în chin. Atât a trăit o fetiţă, venită pe lume în cea mai mare maternitate din Moldova. Părinţii nici n-au mai apucat să o boteze, pentru că micuţa a fost mereu conectată la aparate. S-a născut prin cezariană la 43 de săptămâni, iar părinţii cred că medicii au făcut operaţia prea târziu. E a doua oară când familia trece printr-o astfel de tragedie. Acum doi ani, părinţii au pierdut un copil, născut mort tot la 43 de săptămâni. De această dată, familia a depus plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor.

Ionela Irimia a venit la consult la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi pe 3 noiembrie. S-a tratat pentru o infecţie urinară. Două săptămâni mai târziu, deşi depăşise termenul, a fost externată.

Ionela Irimia, mama bebeluşului mort: „Pe data de 23 am venit înapoi. Mi-a făcut un ecograf când m-a internat și după aceea pur și simplu nimic. A venit o doctoriță care venea la vizită și îmi spunea că: de ce ați venit? Trebuia să luați un supozitor sau luați ceva de durere și nu veneați aici.

Deja aveam 41 de săptămâni când am venit a doua oară. Prima dată nu era. După aceea, cât am stat două săptămâni”.

Vladimir Corneliac, medic ginecolog: „O sarcină în mod normal poate să evolueze până la 40-42 de săptămâni. Peste acest interval pot să apară o serie de complicaţii atât materne, cât şi fetale”.

Femeia a rămas internată în spital, sub supraveghere. Spune că le-a zis de mai multe ori medicilor că are dureri mari. A fost operată, însă, abia pe 1 decembrie.

Ionela Irimia, mama: „După operaţie mi-a spus că fetiţa a înghiţit puţin lichid, că a ajuns la plămâni că a stat prea mult în burtică. A dus-o sus la etajul şase şi a băgat-o în aparate. Mi-a spus că e posibil, dacă o să fie luptătoare să îşi revină, să trăiască.”

Fetiţa de 2,7 kilograme, a primit la naştere nota 5.

40 de ore mai târziu s-a stins.

Viorel Vasilică, tatăl bebeluşului mort: „Neglijenţă a fost. Deci, dacă erau atenţi, puteau să o opereze cu o săptămână la timp, deci până în termenul normal de naştere”.

Ionela Irimia, mama: „În prima zi atunci, dacă îmi făcea ceva un ecograf să vadă, totuşi. Poate scăpa. Dar aşa, el a stat prea mult şi după aceea să îmi spună că a stat prea mult în burtă şi, măcar, dacă nu aş fi fost pe mâna lor. Trebuia să îmi facă ceea ce a fost de făcut. Nu să aştepte. Trebuie să te lase să mori?”

Conducerea spitalului face o anchetă pentru a afla dacă s-au respectat procedurile medicale.

Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Cuza Vodă Iaşi: „La ultima monitorizare, bătăile cordului fetal au fost modificate cardiotocografie se face. Moment în care colegii au identificat şi prezenţa unei circulare de cordon. Această circulară de cordon producând o suferinţă fetală acută”.

Mihai Târnoveanu, naşul bebeluşului: „Am făcut o plângere la poliţie. O să consultăm şi un avocat. O să iasă ceva de aici, nu? Nu o să mai moară altă lume. Aşteptăm un copil şi ni-l omoară domnii?

Aşteptam şi sărbătorile şi bucurie că vine şi un copil. Şi l-au dorit foarte mult copilul ăsta.”

Viorel Vasilică, tatăl: „Măcar să nu mai păţească şi alţii prin ce trec eu şi soţia”.

Poliţia face cercetări şi aşteaptă rezultatele necropsiei. Părinţii au depus o plângere şi la Colegiul Medicilor Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri