Fântânile din Piaţa Unirii, modernizate, se redeschid astăzi

Data publicării:
fantani1

Fântânile construite în anii '80 pe fostul Bulevard Victoria Socialismului vor fi reinaugurate joi seară. Au fost modernizate în ultimele cinci luni, iar Primăria Generală spune că vor deveni un punct de atracţie pentru bucureşteni şi pentru turişti. Evenimentul este dedicat centenarului Marii Unirii, dar şi Capitalei, de la a cărei atestare documentară se împlinesc 559 de ani.

În acelaşi timp, șoferii trebuie să știe că evenimentul este însoţit de restricţii în trafic. De la ora 16:00 şi până după miezul nopţii, Bulevardul Unirii va fi închis între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței. 

Cu exact 24 de ore înainte de inaugurarea oficială, fântânile din Piata Unirii au oferit un prim spectacol trecătorilor. Au fost făcute probe ale instalaţiilor de apă şi de lumini, pe ritmurile muzicii care, în această seară, va fi interpretată de Orchestra Simfonică Bucureşti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Evenimentul va începe la ora 20:00 şi la el vor participa pianistul Ştefan Doniga şi dansatorii Ana Vişan şi Bogdan Iacob. Fântâna centrală va avea „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale şi care formează o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri sau proiecții laser.

Miercuri, întreaga zi, s-a muncit pe muzica lui Andre Rieu în Piaţa Unirii.

- Ultimele reglaje.
- Le reglaţi în ce sens? Înălţimea?
- Înălţimea şi să fie uniform.

Muncitorii au curăţat trotuarele şi au montat stâlpi care să blocheze accesul maşinilor pe alei.

Fântânile vor oferi spectacole în fiecare seară de vineri, sâmbată şi duminică, dacă vremea va permite.

În parcul din Piaţa Unirii a fost amplasată deja scena pe care va concerta Orchestra Simfonică Bucureşti în seara inaugurării, iar în tot parcul este o adevărată desfăşurare de forţe. Sunt muncitori peste tot care au curăţat zona. Au tăiat iarba, au curăţat copacii şi au asfaltat aleile din parc.

Modernizarea celor 44 de fântâni, întinse pe o distanţă de 1,4 kilometri, între Piaţa Alba Iulia şi Piaţa Constituţiei, a costat aproape 7 milioane de euro și a durat cinci luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri