Fata dispărută în Retezat a fost găsită moartă într-un lac de acumulare

Data publicării:
daliana radoi

Fata de 14 ani, din Hunedoara, care a dispărut la sfârşitul lunii august din tabăra din Munţii Retezat în care se afla a fost găsită moartă într-un baraj. Fata a fost recunoscută după haine.

În cursul acestei dimineţi, poliţia oraşului Haţeg a fost sesizată de doi pescari, în zona denumită Lăpuşnicul Mare. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au stabilit că este vorba despre Daliana. Din primele verificări, cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă. Minora a fost găsită la suprafaţa lacului. Daliana a plecat din locul de campare cu un ghiozdan în care avea câteva lucruri personale şi certificatul de naştere.

Daliana Rădoi locuia într-un centru de plasament din Lupeni. În data de 19 august a plecat, alături de alţi colegi, plecase într-o tabără in Munţii Retezat.

După mai multe săptămâni de căutări, autorităţile nu reuşiseră să dea de urma Dalianei Rădoi. Au fost audiate zeci de persoane, printre care şi un presupus prieten al adolescentei. Din familie, nimeni nu s-a interesat de soarta copilei. Doar o mătuşă spune că, în urmă cu un an, Daliana s-ar fi plâns de viaţa în centrul din plasament din Lupeni.

Traseul pe care s-au efectuat căutările a fost foarte dificil chiar şi pentru salvamontişti. Văile din această zonă sunt foarte periculoase. Au o adâncime de 40 de m. Jandarmii și salvamontiștii nu au putut efectua căutări la pas. Trebuie să coboare cu ajutorul frânghiilor.

În, paralel procurorii şi poliţiştii au audiat persoane care au intrat în legătură cu fata, în ultima perioadă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri