Femeie acuzată că a luat banii donați unor bolnavi. Explicația tinerei

Data publicării:
bani

O tânără din Constanţa este acuzată că şi-ar fi însuşit banii donaţi pentru doi bolnavi de leucemie. Le-a promis familiilor că le ajută să strângă sumele necesare pentru tratament. Oamenii spun că ar fi vorba de peste 40.000 de euro care nu au ajuns la ei. Tânăra, şi ea bolnavă de leucemie, spune însă că transferurile bancare întârzie pentru că trebuie, mai întâi, să înfiinţeze o fundaţie.

Totul a pornit după ce o familie din Piatra Neamț ar fi încercat să ia legătura cu femeia din Constanţa, care le-a promis că îi ajută să strângă bani pentru fetiţa lor bolnavă de leucemie.

Tatăl fetiței: Am găsit-o pe Facebook. S-a oferit să ne ajute, să facem, să vedem cum facem să o ajutăm să deschidem un cont. I-am dat copii la buletin, copii de la cardul de euro și contul de euro al meu.

După ce s-au strâns aproape 40.000 de euro, tatăl fetiţei spune că femeia care a iniţiat campania umanitară nu le-ar mai fi transferat niciun ban. Aşa au apărut şi primele suspiciuni.

Tatăl fetiței: Eram la Roma, în Italia, cu fata. M-a sunat prietenul meu și mi-a zis că ceva e în neregulă că tu nu ai bani în cont.

În aceeași situație se află și un constănțean, care a apelat la ajutorul Florentinei pentru a-l salva pe fratele său bolnav de leucemie.

Iulian Curcă, rudă pacient: S-au strâns 7.600 de euro din care 5.500 au intrat în cont, ne-a anunțat că au intrat acești bani, dar are contul blocat și nu ni-i poate da. La câteva zile am aflat că este o altă familie din Piatra Neamț în aceeași situație cu 30 de mii de euro. Nu le-a dat nici lor niciun ban.

Tânăra acuzată de înşelăciune se apără şi spune că întârzie transferul bancar pentru că este persoană fizică și nu poate vira atâţia bani.

Florentina Gavrilă, organizator campanii online: Vreți banii ăștia, 44.000 de euro așa... ca și cum aș da doi lei la biserică? Nu se poate! Păi cum pot eu să transfer banii ăștia 44.000 de euro ca persoană fizică? Dacă vine ANAF-ul peste mine sau Fiscul?

În plus, Florentina susține că a fost acuzată pe nedrept și că a trimis deja parte din sumă unuia dintre beneficiari. Femeia spune că are toţi banii în cont şi că a început deja demersurile pentru înfiinţarea unei asociaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri