Festival pentru resuscitarea implicării civice

Data publicării:
Every Day Life In Romania As EU Members Mull Schengen Inclusion
Foto: Gulliver/GettyImages

Între 25 şi 27 august va avea loc, la Râşnov, prima ediție a festivalului cunoașterii, ProFest, un eveniment menit să catalizeze implicarea civică în România.

Every Day Life In Romania As EU Members Mull Schengen Inclusion
Foto: Gulliver/GettyImages

Potrivit organizatorilor, „festivalul are drept scop să aducă laolaltă oameni cu spirit civic, artiști și activiști care să împărtășească din experiența lor soluții pentru a ne implica concret în rezolvarea diverselor probleme ale societății. Se vor discuta teme de interes național, iar invitații vor prezenta, în cadrul atelierelor, metodele folosite de ei pentru a supraveghea și asigura bunul mers al mecanismelor și instituțiilor aflate în slujba cetățenilor ori pentru a sancționa abuzurile unora dintre aceste instituții, ajutând astfel la construirea unei Românii mai bune pentru noi toți”.
ProFest este organizat de voluntari sub egida CENTRAS, mizează pe participarea 4-5.000 de oameni şi propune desfăşurarea a o sută de activităţi. „Scopul este de a le oferi celor 4000-5000 de participanți modele variate de implicare civică activă, ocazia de a se cunoaște între ei și de a face schimb de idei, dar și de a se dezvolta personal în cadrul atelierelor de lucru nonformale”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri