Sari la conținut
News Alert

Fetiţă lovită de învăţătoare la sfârşitul anului şcolar refuză acum să meargă la şcoală

Copila de 8 ani e vizibil traumatizată, spune mama. În ultimele zile ale clasei întâi, învăţătoarea s-a enervat pe fetiţa care nu a ştiu să rezolve un exerciţiu de matematică şi a lovit-o.

"Învăţătoarea a scos-o la tablă să rezolve exerciţiul şi Bianca nu a ştiut. Era normal să nu ştie la clasa I peste 100 şi a certat-o, a bătut-o. I-a dat peste faţă cu palma şi i-a venit cu capul de tablă", a povestit mama fetiţei.

Din acel moment, susţin părinţii, copila a rămas marcată. Toată vara a fost consiliată de un psiholog, iar acum refuză să se întoarcă la şcoală.

„Mi-a dat cu palma peste faţă. Mi-a dat cu pumnul la coaste şi m-a împins şi m-a dat cu capul de tablă”, a spus fetiţa.

Părinţii au obţinut certificat medico-legal şi au depus plângeri la Inspectoratul Şcolar şi la Poliţie. Superiorii învăţătoarei au sancţionat-o pe aceasta cu mustrare scrisă. Însă femeia susţine că doar a insistat ca eleva să rezolve problema de matematică, dar nu a lovit-o.

"Mi s-a dat un avertisment pentru că în momentul acela când fetiţa a fost scoasă la tablă, nu am avut act pedagogic, trebuie să o las liniştită să o trec în bancă şi să nu încerc să o fac să înţeleagă exerciţiul", a declarat Luminiţa Muncioiu, învăţătoarea acuzată.

Dar lucrurile nu se opresc aici. Mama fetei susţine că şi directoarea şcolii ar fi agresat-o pe copilă, când a auzit că aceasta vrea să le spună părinţilor ce s-a întâmplat. Şi pe numele acesteia este depusă plângere la Poliţie.

"Ca urmare a celor două plângeri depuse la poliţie, Poliţia oraşului Potcoava au întocmit acte premergătoare şi sub coordonarea procurorului desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă şi lovire", a spus Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Conducerea şcolii a refuzat să comenteze această situaţie.

Pe aceeași temă