Sari la conținut

Firea: 111 milioane de euro pentru sănătate și 3 milioane de euro pentru Catedrală, o decizie înțeleaptă

Consiliul general al Capitalei votează astăzi bugetul pentru acest an. Este vorba despre împărţirea şi gestionarea a peste un miliard de euro. La capitolul Sănătate, suma anunțată de primarul Gabriela Firea este 111 milioane de euro, de două ori mai mulţi bani faţă de anul trecut. Peste 3 milioane de euro la Catedrala Mântuirii Neamului, 13 milioane de euro la monumente şi statui.

„O sumă-record pentru sănătate, și anume 111 milioane de euro, o sumă dublă sau aproape triplă față de anii trecuți”, a anunțat Gabriela Firea în ședința CGMB.

Ea a vorbit despre construcția viitorului spital regional, despre finalizarea spitalului Gomoiu și despre o nouă maternitate.

„Faptul că construim spitalul metropolitan nu înseamnă că cele 19 spitale aflate în admininistrarea PMB vor fi lăsate de izbeliște, toate cele 19 spitale ale Municipiului București intră anul acesta în procese de consolidare renovare, extindere, dotare cu aparatură de înaltă eficiență”, a spus Firea.

Ea a vorbit și despre criticile aduse Primăriei pentru finanțarea Catedralei Mântuirii Neamului.

„Încă mai auzim în spațiul public referiri de la persoane cu nivel intelectual crescut care fac o comparație pe care eu o consider de nedorit. Cred că e nedrept și chiar nedemn să se spună: nu dați bani la biserici pentru că tăiați de la sănătate. Catedrala Mântuirii Neamului nu e o biserică oarecare, e ceea ce vom lăsa copiilor noștri în anul centenar, e un proiect ce se finalizează în anul centenar”, a spus edilul.

„Nu îmi e rușine, sunt mândră să spun că sunt româncă, creștin ortodoxă, respect pe fiecare în parte. A aloca 111 milioane de euro pentru sănătate și 3 milioane de euro pentru finalizarea Catedralei Mântuirii Neamului e o decizie înțeleaptă, corectă”, a spus Firea.

În bugetul Capitalei, cei mai mulţi bani, 231 de milioane de euro, merg către investiţiile în infrastructură. Printre priorităţile din acest domeniu se află modernizarea Pieţei Eroii Revoluţiei.

Extinderea reţelelor de utilităţi va costa primăria 214 milioane de euro. Alte 113 milioane de euro merg către programele sociale. Din aceşti bani vor fi plătite şi ajutoarele pentru întemeierea familiei şi pentru naştere, introduse anul trecut.

În buget sunt prevăzuţi bani şi pentru subvenţiile pentru RATB şi pentru RADET, în total 189 de milioane de euro.

Pe aceeași temă