Sari la conținut

Firea: Linia de tramvai 21 va fi amenajată pe modelul liniei 41

Linia de tramvai 21 va beneficia de un gard de protecție, după modelul liniei 41, a anunțat, joi, primarul general, Gabriela Firea, citată de Agerpres.

tramvai 41 fb ratb

Foto: Facebook / RATB

„În scurt timp vă vom invita la un alt eveniment, și anume transformarea liniei de tramvai 21, din zona Colentina, pe modelul succesului pe care l-a înregistrat linia 41, și anume această linie de tramvai să fie protejată printr-un gărduleț — ca să îi spunem așa, generic — astfel încât autoturismele să nu mai poată să pătrundă pe linia de tramvai și să blocheze astfel circulația. În această perioadă avem obținute toate avizele, autorizațiile. La acestea s-a lucrat pe parcursul verii și acum practic se implementează proiectul”, a precizat primarul în cadrul unei declarații acordate presei după lansarea proiectului „Stații Verzi”.

Primarul general a menționat că săptămâna viitoare va fi inaugurată și linia de tramvai de pe Șoseaua Olteniței.

„În ciuda previziunilor sumbre — chiar ale unor reprezentanți ai presei — săptămâna viitoare, așa cum am promis, odată cu începerea noului an școlar, vom inaugura și această linie de tramvai”, a spus Firea.

Primăria Capitalei a anunțat că în cursul zilei de joi au loc probele tehnice în vederea punerii în funcțiune a tramvaielor pe Șoseaua Olteniței.

Astfel, sunt verificate, în special, starea tehnică a liniilor, refugiile, elementele de protecție de pe porțiunile neutilizate până în prezent, respectiv între stațiile Șura Mare și Piața Sudului și între Piața Sudului și Romprim.