Focar de infecție lângă Târgu-Jiu din cauza mormintelor supraterane, niște cavouri roz, cu termopane

Data actualizării: Data publicării:
Cavou
Foto: Gorjnews.ro

Un cimitir dintr-un sat aflat la doar câțiva kilometri de Târgu-Jiu este un pericol pentru localnici, după ce aici au început să apară morminte "supraterane", niște cavouri zidite cu cărămizi și cu geamuri din termopan, scrie Gorjnews.ro.

Cavou
Foto: Gorjnews.ro

În cimitirul din satul Pișteștii din Deal abia dacă se mai zăresc mormintele vechi, care sunt acum acoperite de cavouri improvizate, construite fără autorizații, fiecare de dimensiuni și forme diferite, văruite în roz și dotate cu uși și geamuri din termopan.

Potrivit gorjnews.ro, localnicii spun că mirosul devine insuportabil după fiecare înmormântare, când termopanele cavourilor nu sunt bine izolate. Durează câteva săptămâni pentru ca problema să fie remediată, iar oamenii se tem că zona devine, pe zi ce trece, un focar de infecție tot mai mare.

Primăria dă vina pe preoți, preoții dau vina pe "greaua moștenire" a celor care au fost înainte responsabili. Unele cavouri ar fi vechi și de 20 de ani, însă în continuare apar noi construcții improvizate.

cavou
Foto: Gorjnews.ro

”Eu nu pot să mă impun eu, ca Primărie, în cimitir. Am văzut și eu la Piștești, am fost personal acolo, am văzut ce construiesc, l-am căutat pe preot să-mi dea și mie explicații și-a zis ”lăsați că vin”. Eu nu dau autorizație de construcție în cimitir, că nu s-a dat niciodată. Eu nu știu efectiv ce pot să fac, o să mă adresez și eu la Protoierie, să-mi dea un răspuns scris", a declarat primarul Ion Stamatoiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri