Fostă asistentă maternală, condamnată la 14 ani de închisoare pentru că a maltratat copiii pe care-i avea în îngrijire

Data publicării:
dosare instanta crop mediafax-6

 

Soţul acesteia a fost condamnat la trei ani de detenţie cu executare pentru că ar fi închis ochii la tratamentul inuman suferit de cei doi copii.

Patru foste angajate de la Direcţia de Protecţie a Copilului Ilfov au fost condamnate la închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu.

Medicul de familie care avea sub supraveghere familia a primit o amendă penală.

Totodată, cei dopii vor primi daune morale de 125.000 de euro, suma trebuind să fie plătită de toate persoanele condamnate şi de Direcţia de Protecţie a Copilului Ilfov.

Decizia a fost luată de instanţa supremă şi nu mai poate fi contestată.

Timp de doi ani, cei doi copii care se aflau în grija fostei asistente maternale şi a soţului ei au trecut prin momente groaznice. Femeia i-a băgat cu capul în toaletă, i-a bătut cu bâte de lemn, i-a opărit şi i-a ţinut dezbrăcaţi, afară, în frig. După doi ani, chinul celor mici a luat sfârşit. Fănica Grădinaru a fost reţinută, după ce băieţelul în vârstă de nouă ani şi fetiţa de şase ani au ajuns la spital în stare gravă.

Femeia „a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra părţii vătămate (fetiţa în vârstă de şase ani - n.red.). A băgat-o cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, a lovit-o cu capul de diferite obiecte, a scufundat-o în cadă, ţinându-i capul sub apă, a lovit-o pe tot corpul cu o bâtă de lemn, a expus-o noaptea la temperaturi scăzute, ţinând-o dezbrăcată afară, a opărit-o, a tăiat-o la buzele superioare şi inferioare şi la braţul stâng, leziuni pe care le-a tratat într-un mod superficial, provocând infectarea acestora, cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa”, se arăta în motivarea Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, Fănica Grădinaru „a exercitat diferite acte de violenţă şi cruzimi asupra acesteia, precum şi alte acţiuni (nealimentarea corespunzătoare, obligarea fetiţei să răspundă la un alt nume şi să relateze aspecte nereale privind vătămările suferite), care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a părţii vătămate”.

Acte similare de violenţă au fost săvârşite şi asupra băiatului, pe care „l-a băgat cu capul în vasul de toaletă, trăgând apa, l-a lovit cu capul de diferite obiecte, l-a scufundat în cadă, ţinându-i capul sub apă, şi l-a expus noaptea la temperaturi scăzute, ţinându-l dezbrăcat afară, cu intenţia indirectă de a-i suprima viaţa”.

Fănica Grădinaru a fost acuzată de tentativă de omor deosebit de grav şi rele tratamente aplicate minorului. La începutul anului, Curtea de Apel Bucureşti a decis să o condamne pe asistenta maternală din Ilfov la 15 ani de închisoare. În plus, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ilfov a fost obligată să plătească despăgubiri morale de 125.000 de euro.

Cei doi copii au ajuns în plasament la cei doi soţi după ce tatăl lor biologic le-a ucis mama.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri