Foşti şefi de poliţie, acuzaţi de corupţie, au solicitat pensionarea, deşi nu au împlinit încă 50 de ani

Data publicării:
Ioan Ovidiu Muresan bistrita

FOTO: Ioan Ovidiu Mureşan, fostul şef al IPJ Bistriţa-Năsăud

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Virginia Roşca, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că cererea de ieşire la pensie a comisarului şef Ioan Ovidiu Mureşan a fost deja aprobată.

"Ioan Ovidiu Mureşan şi Roberto Hasnăş au depus cereri de ieşire la pensie, iar Leon Cloşcă a demisionat din Poliţie. În cazul domnului Mureşan, solicitarea de ieşire la pensie a fost aprobată în cursul lunii decembrie, nu cunosc exact data, iar în cazul domnului Hasnăş cererea e în curs de soluţionare. Domnul Leon Cloşcă nu putea să iasă la pensie, neavând vâsta potrivită. Dânsul a demisionat din Poliţie", a spus Roşca.

Ioan Ovidiu Mureşan are 49 de ani, iar Roberto Hasnăş 48 de ani.

Cei trei au fost arestaţi în 24 noiembrie 2014 pentru fapte de corupţie, iar instanţa le-a respins solicitările de a fi cercetaţi în libertate, mandatele lor fiind prelungite cu încă 30 de zile, iar în 3 decembrie Curtea de Apel Cluj a respins contestaţiile acestora la decizia Tribunalului, astfel că au rămas în arest.

Foştii şefi ai Poliţiei bistriţene, arestaţi preventiv, sunt acuzaţi de procurorii DNA că au ascuns accidente rutiere grave, în care erau implicaţi angajaţi ai MAI, determinând mai mulţi primari să elibereze documente false care să ateste că drumurile pe care s-au produs accidentele respective erau închise circulaţiei rutiere.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de DNA în luna noiembrie, şeful Poliţiei Judeţene Bistriţa-Năsăud, Ioan Ovidiu Mureşan, este acuzat de 14 acte de abuz în serviciu în schimbul obţinerii de foloase necuvenite, săvârşite în perioada iunie-noiembrie 2014, unele dintre acestea fiind comise în colaborare cu şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, şi cu şeful Poliţiei Năsăud, Leon Anton Cloşcă.

În ceea ce îl priveşte pe şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa-Năsăud, Roberto Emil Hasnăş, procurorii DNA îl acuzau de săvârşirea a 48 de acte de abuz în serviciu, comise în perioada iunie-noiembrie 2014.

În cazul lui Leon Anton Cloşcă procurorii anticorupţie au reţinut 24 de acte de abuz în serviciu, pentru obţinerea de foloase necuvenite, majoritatea infracţiunilor constând în falsificarea actelor de constatare a accidentelor rutiere, intervenţii abuzive în rândul subalternilor ca să soluţioneze favorabil anumite dosare penale sau acte de ascundere a accidentelor rutiere grave.

Potrivit DNA, Cloşcă este acuzat că în perioada iunie-noiembrie 2014 a organizat şi a condus efectiv activitatea unei păstrăvării, a comercializat cantităţi însemnate de peşte, a cumpărat şi a vândut, în mod repetat, produse piscicole (furaj pentru păstrăv, medicamente piscicole), s-a ocupat de emiterea/primirea facturilor şi de încasarea contravalorii acestora. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri